An Meskens (41)
• Algemeen hoofdredacteur showbiz
• Bij De Persgroep sinds 2004
• Houdt van reizen, citytrips, op café/restaurant gaan met vrienden
• Woont met man en dochters (3 en 7 jaar) in Mechelen

“Geen eenheidsworst voor ons. elke titel krijgt zijn eigen smoel.”

Voor An Meskens was 2017 een boeiend jaar. Samen met collega Klaus Van Isacker werd ze algemeen hoofdredacteur showbiz. “Vroeger zat elk magazine op zijn eigen eilandje, maar door eerdere overnames was de showbizredactie alsmaar gegroeid en werkten we niet meer efficiënt. We besloten onze krachten te bundelen en een overkoepelende hoofdredactie showbiz in het leven te roepen. Nu zitten we letterlijk allemaal rond een centrale nieuwstafel en elke morgen bespreken we wat waar zal komen. Zo kunnen we ons talent beter inzetten en nieuws op drie snelheden brengen: de klok rond bijna instant online op HLN.be, dagelijks in Het Laatste Nieuws of wekelijks in onze magazines. Geen eenheidsworst voor ons, elke titel krijgt zijn eigen ‘smoel’, ondersteund door dedicated stukken.”

De nauwe samenwerking veranderde de sfeer en dynamiek volledig. “Het is supertof werken en ik was vooral aangenaam verrast door de bereidheid om met z’n allen aan de kar te trekken. Iedereen was meteen mee, ook bij de verschillende hoofdredacties. Met dezelfde drive onze titels verder uitbouwen is dan ook onze ambitie voor dit jaar. Daarnaast willen we inspelen op elke opportuniteit, ook op digitaal vlak: via sociale media, met videocontent enzovoort.”

Al is het niet altijd gemakkelijk, Meskens gelooft nog steeds in een mooie toekomst voor printmagazines. “Ze kennen een sterke historiek en dankzij een straffe positionering zullen ze ook altijd een waardevolle pijler blijven. Wat echt het verschil maakt, is goede journalistiek. We blijven dan ook inzetten op kwaliteit! De lezers merken en appreciëren dat. Daardoor hebben we 2017 positief kunnen afsluiten en mooie cijfers neergezet. Intussen weten ook al veel managers en zenders waar we voor staan. Wie nieuws heeft, komt naar ons. Extra voordeel voor hen: met één interview kunnen ze meerdere titels bereiken. Een win voor iedereen dus!”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi