Anke Buckinx (37)
• Presentatrice van Joe
• Presentatrice van het ochtendprogramma op Joe samen met Sven Ornelis
• Werkt bij Medialaan sinds 2006
• Houdt van terrasjes in de zon, frietjes eten voor tv, en collega Sven een beetje shockeren
• Woont met vriend en dochter (3 jaar) in Hasselt

“Het klinkt melig en fout, maar Joe is mijn tweede thuis”

Joe was het voorbije jaar de opmerkelijkste groeier onder de radiozenders en volgens radiopresentatrice Anke Buckinx komt dat door de dui­delijke doelgroep. “Wij noemen ons de supportersclub voor frisse veertigers. Voor ons zijn dat mensen van 25 met 15 jaar ervaring. Ze zijn aanwezig op Instagram, gaan wel eens naar een concert… Voor hen maken we bruisende radio waarbij herkenbaarheid centraal staat. Op het vlak van liedjes, met hits van vroeger en nu waar ze gelukkig van worden, maar ook in de verhalen die we brengen. Onze dj’s zijn allemaal al lang bezig en hebben al wat meegemaakt, dat zorgt voor relativerende radio.”

Er is weinig verschil tussen de uitbundige Anke Buckinx op antenne en die thuis. “Het klinkt melig en fout, maar Joe is mijn tweede thuis. Ik voel mij hier even goed en heb eigenlijk nooit het gevoel te moeten werken. Voor mij is elke sms die binnenkomt en waaruit blijkt dat mensen graag naar ons luisteren, een hoogtepunt. Ik vind dat nog steeds niet vanzelfsprekend dat luisteraars hun gsm nemen en een berichtje sturen, maar toch zijn er heel veel die dat doen. Dat vind ik het grootste compliment! Het geeft me heel veel energie, motiveert me om elke dag om 3.20 uur op te staan en fris in de studio te zitten. Als we toch eens een mindere show hebben, dan kan ik niet wachten om het de volgende dag goed te maken.”

De grootste ambitie is een beter bereik. “Het zenderpakket van Joe is op dit moment niet zo uitgebreid, waardoor we dagelijks berichtjes krijgen van mensen die last hebben van ruis op hun radio. We hopen dat we via DAB en online meer mensen kunnen trekken.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi