Erwin Deckers (47)
• Chief content officer
• Bij Medialaan sinds 2000
• Houdt van familie, muziek maken
(gitaar, piano, drum), verhalen vertellen
• Woont met vrouw en twee kinderen
(10 en 7 jaar) in Vechmaal

“Het is supermooi als een plan om een merk uit te bouwen ook écht werkt”

Als chief content officer bouwt Erwin Deckers mee aan de merken op strategisch niveau. Hij denkt na over waarvoor ze staan en wat hun waarden zijn, en creëert mee de guidelines waarbinnen de content moet passen. “Voor televisie was 2017 een supersterk jaar. Het is van 2002 geleden dat ons marktaandeel zo groot was. Dat komt doordat we de voorbije jaren hard hebben gewerkt aan het helder aflijnen van de verschillende zenders. De content viel ook mooi binnen de merkwaarden. Het was bovendien het eerste jaar van onze nieuwe zender CAZ, het vroegere Acht. Wij hebben de doelgroep veranderd en met de juiste programmatie verdrievoudigde het marktaandeel. Het is supermooi als een plan om een merk uit te bouwen ook écht werkt.”

Op bedrijfsniveau is Erwin Deckers nu bezig met het samenbrengen van De Persgroep en Medialaan. “Er zijn zo gigantisch veel opportuniteiten! De voorbije jaren hebben we al vaker leuke ideeën gehad om grensoverschrijdend samen te werken en verschillende merken samen te brengen, maar toch zijn die plannen nooit goed gelukt. Dat kwam doordat het twee heel verschillende bedrijven waren. Nu voelen we al dat dat aan het veranderen is: mensen connecteren met elkaar en zien zelf mogelijkheden over de merken heen. Samenwerken, elkaar versterken en toch de onafhankelijkheid behouden, dat wordt cruciaal.”

De toekomst van televisie ziet Erwin Deckers rooskleurig in. “Maar dan heb ik het niet over televisie als lineair gegeven, wel over video. Wij hebben voor onszelf beslist dat we niet willen vasthouden aan één bepaald platform. We focussen ons honderd procent op content waar de kijker gelukkig van wordt en brengen dat waar de gebruiker het wil. Dat vergde een behoorlijke mindswitch, maar daar ligt de toekomst: de kijker beslist zélf wanneer en op welk platform hij kijkt.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi