2017 in DENEMARKEN

2017 in DENEMARKEN

“Ik hou van werken en haat wachten.

Je kan je wel voorstellen hoe stressvol 2017 dan voor mij was. In de zomer werd ik aangenomen als CEO en uitgever van Berlingske Media, maar ik mocht omwille van contractuele afspraken met mijn vorige werkgever pas in december beginnen.

Gelukkig heeft het bedrijf uitstekende managers en fantastisch personeel, en heeft iedereen hard gewerkt na het vertrek van Mette Maix als CEO. 2017 begon met de samenvoeging van BT en Metroxpress, waarmee een sterke aanbieder wordt gecreëerd van gratis nieuws, sport en entertainment voor mobiel en print. De mobiele advertentieverkoop groeit, en we moeten het voortouw nemen op dat gebied. Webabonnementen gingen van start en maken de weg vrij voor een meer digitaal georiënteerd bedrijfsmodel voor de kwaliteitskrant Berlingske en onze wekelijkse krant Weekendavisen.

Uiteindelijk had mijn wachtperiode één voordeel. Ik had de mogelijkheid om al onze producten als klant te gebruiken – en dat levert een waardevol inzicht in onze business op.”

Icoon Berlingske mikt op moderne, stedelijke lezer

Berlingske is één van ’s werelds oudste, nog bestaande kranten. Zelfs de ondertekening van de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring en de Franse revolutie werden erin besproken. En ook de wereldberoemde sprookjesschrijver Hans Christian Andersen schreef voor Berlingske als journalist en columnist. Berlingske is dan ook diep geworteld in de Deense cultuur, en met name in de hoofdstad Kopenhagen.

Dit unieke DNA wordt doorgetrokken naar het digitale tijdperk. Zo blijft de krant aantrekkelijk voor de moderne, stedelijke Deen. De digitale omslag is ingrijpend: de volledige opmaak van de gedrukte krant zal uitbesteed worden. De redactievloer wordt écht digitaal. De website van Berlingske zal geherlanceerd worden om de strategie als kwaliteitskrant met abonnementen meer te ondersteunen. En het werkt: het aantal digitale abonnementen groeit aan een veelbelovend tempo. Op die manier wil Berlingske de uitzonderlijke geschiedenis en journalistiek van de krant de toekomst inloodsen.

Weekendavisen scoort met kwaliteit

2017 was een goed jaar voor Weekend­avisen en ook in 2018 kiest de krant voor kwaliteit. Er wordt een nieuwe website gelanceerd en nieuw digitaal talent wordt aan de redactie toegevoegd.

In 2017 werd er hard gewerkt om de positie als leidend weekblad van Denemarken te behouden, met goed geïnformeerde, spraakmakende journalisten – sterk in politiek en maatschappij, cultuur, literatuur en wetenschap. Als lezersgeschenk publiceerde Weekendavisen een speciale bijlage bij zijn kersteditie: ‘Momenten in de geschiedenis van Denemarken’, een compilatie van ooggetuigenverslagen die teruggaat tot 1185 en die, onder meer, een beslissende oorlogsoverwinning, een verwoestende stadsbrand en onvergetelijke culturele evenementen omvat.

Mette Østergaard (37)
• Hoofdredacteur Berlingske
• Houdt van journalistiek, boeken, eten, tv-series, podcasts, tijd spenderen met vrienden en kinderen
• Woont met twee kinderen (4 en 1 jaar) in Kopenhagen

Het aantal webabonnees van Berlingske groeide in 2017 met 188% ten opzicht van 2016

“Oudste krant van Denemarken focust op digitale transformatie”

Berlingske mag dan wel de oudste krant van Denemarken zijn en zelfs één van de oudste van de wereld – voor het eerst gepubliceerd in 1749 – dat wil niet zeggen dat ze ontsnapt aan de digitale transformatie. Meer zelfs, het sterke merk gaat komende jaren een enorme uitdaging aan. Net dat is de reden waarom Mette Østergaard sinds begin 2018 aan boord is als nieuwe mede-hoofdredacteur. “Ik wilde echt een deel zijn van het leidende team. De volgende digitale stap nemen is een grote verantwoordelijkheid. Berlingske heeft altijd een historische positie gehad maar ook in de digitale transformatie hebben we een glasheldere positie nodig. Wij staan bekend om onze kwaliteit: goede, sterke journalisitiek voor een conservatief publiek voornamelijk in Kopenhagen en omgeving. Onze lezers weten waarom ze voor ons kiezen, wij zijn superrelevant en moeten dat ook blijven.”

Daarom werd een drastische beslissing genomen. “Vanaf juni zullen wij de lay-out en design van de papieren krant uitbesteden aan een ander Deens bedrijf. De zaakvoerder heeft nog voor Berlingske gewerkt en kent ons goed. Zij maken nu al onze reispagina’s, dus het is niet helemaal een sprong in het diepe. Maar toch is het een grote stap die we nemen om verschillende redenen. Het is heel moeilijk om de cultuur te veranderen en het digitale op de voorgrond te zetten wanneer in het hart van de newsroom de krant van de volgende dag de voornaamste bekommernis is. Nu focussen we ons gewoon op kwaliteitsjournalistiek. Alle content wordt digitaal gepubliceerd en het beste komt ook in de krant.”

“De Deense overheid communiceert voornamelijk digitaal en stuurt bijvoorbeeld geen brieven meer, we betalen met onze mobiele telefoon en hebben nauwelijks nog cash op zak, we hebben onze smartphone altijd in de hand voor alledaagse zaken. Ook de krant moet dus mee in het mobiele verhaal!”

COLUMN

Traffic

Anne Sophia Hermansen (45) is cultuurredacteur bij Berlingske.

Ik zou willen beginnen met een scène uit de film Traffic van Steven Soderbergh. De VS worden geplaagd door illegale drugs. Pogingen worden ondernomen om het groeiende probleem op te lossen, maar het mag niet baten.

Er ontstaat dringend behoefte aan niet-traditionele methoden. Een team wordt aangeduid om met oplossingen te komen. De groep wordt aangespoord om een nieuwe mindset te ontwikkelen, om nieuwe oplossingen te bedenken voor het drugsprobleem. Maar er verandert niets. De groep bestaat uit alleen maar mannen, allemaal van dezelfde leeftijd, allemaal in hetzelfde pak.

Misschien is het een waarheid die verborgen zit in de ingewikkelde anatomie van de besluitvorming: is het niet gewoon onmogelijk om met nieuwe oplossingen te komen voor oude problemen als iedereen hetzelfde denkt?

Studies tonen aan dat bedrijven die diversiteit implementeren, beter presteren dan bedrijven die dat niet doen. Het zijn creatievere en waarschijnlijk ook leukere werkplekken. En is er iets inspiratielozer en saaier dan een echoruimte? Behalve misschien je badkamerspiegel op zondagmorgen!

Toen ik bij Berlingske begon te werken, bestond de gebruikelijke ochtendvergadering vooral uit mannen. Mannen zijn geweldig, maar we zijn geen krant alleen voor mannen, uitsluitend gemaakt door mannen. In de eerste plaats moeten we relevant zijn voor onze lezer – en voor zover ik weet, zijn dat niet alleen heren. Momenteel schat ik dat één op drie op onze dagelijkse ochtendvergadering een vrouw is.

En als het niet over vrouwen in management ging, zou ik eerlijk gezegd veel minder aangesproken worden om onze zakelijke pagina’s te lezen. Nu doe ik dat wel, en zoals vele andere lezers geniet ik van de verhalen over vrouwen aan de top. Het zijn verhalen die een verandering in de maatschappij weerspiegelen, en die hoog in het vaandel staan bij onze journalisten. Persoonlijk heb ik als redacteur mijn best gedaan om nieuwe vrouwelijke columnisten en recensenten aan te trekken.

Het is van het grootste belang dat onze lezers niet het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van het Soderbergh-team, maar dat ze in de plaats daarvan een inspirerende krant krijgen, die soms zal verrassen en zelfs provoceren, maar die je ook altijd kan vertrouwen.

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi