Voor een betere bereikbaarheid en nog meer creativiteit

Een nieuwe hoofdzetel in Antwerpen

De hoofdzetel van De Persgroep zal noordwaarts verhuizen van Kobbegem – nabij Brussel – naar een gloednieuw gebouw in het centrum van Antwerpen. De bouw aan het Kievitplein ging in het najaar van 2017 van start. In de zomer van 2019 wordt de nieuwe hoofdzetel in gebruik genomen.

De nieuwe werkplek, gelegen vlak naast het station Antwerpen-Centraal, is voor medewerkers en bezoekers gemakkelijk bereikbaar. Ook is er een betere verbinding met de vestigingen in Nederland. En er is ruimte voor verdere groei. De laatste jaren explodeerde het aantal medewerkers in Kobbegem van 600 naar 900. Het huidige hoofdkantoor in Kobbegem barst dus uit zijn voegen. Bovendien verdient De Persgroep – als bloeiend en creatief mediabedrijf – een inspirerende uitvalsbasis. Het zal de vruchten kunnen plukken van Antwerpen als universiteitsstad en aantrekkelijke omgeving voor start-ups.

Iconisch gebouw met panorama over de stad

Het ontwerp is van de hand van architectenbureau Crepain Binst en heeft alles om echt een landmark te worden in de stad. Het gebouw, met zijn opvallende, transparante sokkel, krijgt een openbare benedenverdieping met een brasserie, koffiehoekjes en ruimte voor evenementen. Het kantoorgebouw krijgt vier indrukwekkende daktuinen met bomen. Een terras met een panoramisch uitzicht kijkt uit over de Scheldestad. De komst van De Persgroep zal de buurt rond het Kievitplein ongetwijfeld een (economische) boost geven.

Interieur: speelse jeugdigheid in een oosterse zensfeer

Binnenhuisarchitecte Nathalie Van Reeth licht een tip van de sluier op: “Als je bij De Persgroep werkt, krijg je een hele dag lang visuele prikkels. Daarom vind ik het belangrijk dat het interieur van de nieuwe hoofdzetel ruimtelijke rust uitstraalt. We werken met sobere en natuurlijke materialen. En de ronde vormen van het gebouw komen binnen terug. Het mag er zeker niet saai en streng uitzien. We denken meer in de richting van speelse jeugdigheid met oosterse elementen. Zo creëren we een inspirerende en ontspannende plek waar het aangenaam is om te werken en te vertoeven.”

Interieur: speelse jeugdigheid in een oosterse zensfeer

Binnenhuisarchitecte Nathalie Van Reeth licht een tip van de sluier op: “Als je bij De Persgroep werkt, krijg je een hele dag lang visuele prikkels. Daarom vind ik het belangrijk dat het interieur van de nieuwe hoofdzetel ruimtelijke rust uitstraalt. We werken met sobere en natuurlijke materialen. En de ronde vormen van het gebouw komen binnen terug. Het mag er zeker niet saai en streng uitzien. We denken meer in de richting van speelse jeugdigheid met oosterse elementen. Zo creëren we een inspirerende en ontspannende plek waar het aangenaam is om te werken en te vertoeven.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi