2017 in NEDERLAND

2017 in NEDERLAND

“2018 wordt het tweede jaar van de historische omwenteling naar een digitaal gericht bedrijf.

Het doel is simpel: digitaal harder groeien dan we in print dalen. Dat is ook een ambitieus doel. Maar de grote stappen die we hebben gezet in jaar één van de omwenteling geven ons hoop. De resultaten van 2017 zijn boven verwachting. Onze digitale producten worden beter, steeds meer mensen weten ons te vinden. Dat betekent meer abonnementen en meer advertentie-inkomsten. Het helpt dat we de wind in de rug hebben. De economie trekt al een tijdje aan, advertentie-uitgaven groeien en adverteerders – kritisch over de big-tech-bedrijven – bewegen onze kant op.

In 2018 introduceren we rijkere digitale producten voor de ADR-titels, de Volkskrant en de Nationale Vacaturebank. Er komen betaalmogelijkheden op al onze 22 nieuwssites. Met een nieuw advertentiemodel proberen we de kleinere lokale adverteerder digitaal te krijgen. Daarnaast blijven we investeren in de papieren krant, een fantastisch product met een grote omzet. De komende jaren gaan onze nieuwsmerken excelleren op twee podia.”

De Persgroep Nederland: het grootste mediabedrijf

De Persgroep is het grootste mediabedrijf van Nederland. Dat blijkt uit een studie van onderzoeksbureau GfK in opdracht van Nationaal Onderzoek Multimedia (NOM). ADR Nieuwsmedia, het AD en de Volkskrant bereiken dagelijks 36% van alle Nederlanders. ADR Nieuwsmedia is de grootste. De regionale nieuwsmerken van ADR bereiken samen 9,5 miljoen mensen per maand. De titel  AD bereikt maandelijks 7,4 miljoen mensen – dat is meer dan de helft van de Nederlanders 13+. De Volkskrant volgt met 4,4 miljoen per maand. Het onderzoek ‘NOM Mediamerken 2017’ geeft de resultaten weer van 154 printmerken, 88 digitale merken en 45 merken die zowel op papier als digitaal publiceren.

Hille van der Kaa

Mattie Valk

Mike McGrail

Sascha van Belzen

Ronald Griffioen

Het Parool werd in 2017 verkozen tot World’s Best Designed Newspaper door Society for News Design. In maart 2018 ontving het de prijs voor het tweede jaar op rij.

Indebuurt.nl brengt regionaal nieuws over 21 steden in Nederland

Tweakers: meer informatie, meer lezers

D e grootste onafhankelijke elektronica- en technologiewebsite van Nederland en België heeft een topjaar achter de rug. Hoofdredacteur Wout Funnekotter: “2017 was een goed jaar voor innovatie en onze lezers hebben een steeds grotere honger naar informatie. Koren op de molen van Tweakers dus. Dankzij ons nóg ruimere aanbod trokken we meer bezoekers. We stegen van 178.560.000 bezoeken in 2016 naar meer dan 200 miljoen in 2017. Dat gaf ook een mooi financieel resultaat.”

Om producten nog sneller en beter te testen, sloeg Tweakers de handen ineen met Hardware.info voor een gezamenlijk testlab. Ook trekken de evenementen steeds meer fans. En ook in samenwerking met Hardware.info zette het online technologieplatform zijn eerste stappen offline met een magazine voor zijn abonnees. Het tijdschrift geeft een blik achter de schermen van Tweakers, belicht nieuwe technologiethema’s en laat de fans aan het woord over hun techpassies. Ook nieuw: het AD verwent zijn lezers nu met weetjes uit de vergelijkende testen van Tweakers.

De Persgroep neemt Nederlands grootste online reclameplatform over

D e Persgroep zette in 2017 zijn digitale transitie in Nederland voort. Reclamefolder.nl vaart voortaan onder de vlag van De Persgroep. Het grootste aanbiedingenplatform van Nederland trekt maandelijks twee miljoen bezoekers. Elke week bekijken consumenten er miljoenen nationale en lokale reclamefolders. En dat bereik zal nog verder groeien, zegt Jan van Dun, algemeen directeur local media: “Om het platform nog relevanter te maken voor lezers én adverteerders breiden we het verder uit. Binnenkort vind je op Reclamefolder.nl niet alleen folders, maar álle reclameaanbiedingen – van de bakker om de hoek tot de grootste supermarktketen.” Want De Persgroep geeft retailers de mogelijkheid om behalve op papier ook heel gericht online te adverteren in de eigen regio.

COLUMN

Kleine grote krant

Columnist en schrijver Roos Schlikker (43) schrijft sinds 2014 voor Het Parool.

Kom hier

John van den Oetelaar (52) is hoofdredacteur ED.nl/Eindhovens Dagblad sinds 2010.

Media toen en nu

Fons van Westerloo (72) is sinds 2013 lid van de raad van commissarissen van De Persgroep Nederland. In 2011 werd Van Westerloo benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij “een stempel heeft gedrukt op het Nederlandse medialandschap”.

Kleine grote krant

Columnist en schrijver Roos Schlikker (43) schrijft sinds 2014 voor Het Parool.

Kom hier

John van den Oetelaar (52) is hoofdredacteur ED.nl/Eindhovens Dagblad sinds 2010.

Media toen en nu

Fons van Westerloo (72) is sinds 2013 lid van de raad van commissarissen van De Persgroep Nederland. In 2011 werd Van Westerloo benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, omdat hij “een stempel heeft gedrukt op het Nederlandse medialandschap”.

Succesjaar voor Trouw dankzij eigenzinnige kijk op nieuws

75 jaar oud, maar nog steeds in volle groei. Dat was Trouw in 2017. Tegen alle wereldwijde tendenzen in steeg de oplage van de papieren krant afgelopen jaar met twee procent. Een vijfde van de abonnementen is digitaal of hybride. Een bewijs dat de krant de omslag naar het digitale weet te maken. Hoofdredacteur Cees van der Laan: “Ook journalistiek was het een boeiend jaar. We zijn trots dat we samen met Het Financieele Dagblad het verhaal van de Paradise Papers naar buiten gebracht hebben.”

Trouw heeft ook altijd al een hechte band met zijn lezers gehad. Met de viering van het 75-jarige bestaan heeft de krant dat in de verf gezet. Als voormalige verzetskrant heeft Trouw dan ook een sterk eigen profiel. Cees: “Met de campagne ‘Een ander geluid’ zetten we dat extra in de kijker. Het nieuws kun je niet veranderen. Wél hoe je erover schrijft. En dat doen we met constructieve journalistiek. We geven niet alleen feiten, maar vertellen onze lezers ook waar de oplossingen liggen.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi