Mattie Valk (33)
• Dj bij Qmusic
• Houdt van fitness en volgt zangles
• Woont in Rotterdam

“Wij volgen ons buikgevoel en gooien wetten soms overboord”

De Foute Party die twee keer de Brabanthallen volledig vulde, de Q-World Tour waarbij een luisteraar een muzikale wereldreis won, het nieuwe ochtendprogramma met Mattie, Fien & Igmar… Het zijn een aantal zaken waarin Qmusic zich volgens radio-dj Mattie Valk onderscheidde in 2017. “Er is veel energie en we hebben nieuwe plannen om onze luisteraars elke dag weer een glimlach te schenken. Interactiviteit is daarbij een kernwaarde. Met een paar honderdduizend Q-members hebben wij de grootste community in radiomakend Nederland. Communiceren betekent bij ons zowel verzenden als ontvangen. Wij maken radio met en voor onze luisteraars en dat voelen ze heel erg.”

“Onze ambitie is 24 uur per dag de beste radio te maken en een constante factor te zijn in het leven van onze luisteraars. In Nederland is onze filosofie echt uniek: de focus ligt continu op het product zelf en dat trekken we in alles door. Dat hoeft niet altijd meteen vertaald te worden in cijfers en we laten ons ook niet dicteren door wetten. Als we ergens in geloven, dan volgen we ons buikgevoel en gooien we wetten soms overboord. Er zijn weinig plekken waar het zo kan. Ik haal er dan ook inspiratie uit. Werken bij Qmusic kost geen energie, het gééft energie!”

Dankzij de huidige techniek wordt rechtstreeks contact nog gemakkelijker. “De app is een heel mooie manier om luisteraars te betrekken. Het radiospel De Doofpot is daarvan een goed voorbeeld. Luisteraars kunnen in een individuele competitie raden of het dagelijkse geheim van Fien, Igmar of mij is. Ook in het Foute Uur bepalen ze de koers door te kiezen uit twee tracks. Die mogelijkheden willen we in de toekomst nog verder uitbouwen.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi