Mike McGrail (52)
• Delivery manager – media & business platforms
• Bij De Persgroep sinds 2016
• Houdt van lezen, geschiedenis, ijshockey, geeky dingen
• Woont met vrouw en twee zonen (18 en 12 jaar) in Soest, zijn dochter (25) is al het huis uit

“Digitale ontwikkeling is veel meer dan de krant omzetten naar een digitaal product”

Amerikaan Mike McGrail heeft een opmerkelijk profiel: hij startte zijn carrière namelijk als information systems specialist bij de US Air Force. Die stationeerde hem in 1986 in Nederland en tegen de tijd dat de Koude Oorlog voorbij was, had hij er vrouw, kinderen en zelfs huisdieren. Twee jaar geleden haalde De Persgroep hem aan boord als IT-manager Online Services – voor de exploitatie van websites zoals Nationalevacaturebank.nl, Autotrack.nl, Tweakers.net enzovoort – en eind vorig jaar werd hij delivery manager media & business platforms. “Wat ik nu doe, sluit mooi aan bij wat ik ervoor al deed maar dan op een breder front. Ik breng teams van verschillende disciplines samen en ondersteun de teamleden op allerlei manieren. Dat doe ik groepsoverschrijdend, dus voor meerdere landen.”

“De digitale ontwikkeling is veel meer dan de krant omzetten naar een digitaal product. Dat is slechts de top van de ijsberg, het grootste deel van de digitale transformatie is niet zichtbaar. Het gaat over de mentaliteit, het samenwerken in multidisciplinaire teams. In het verleden hebben we de berg opgeklommen en geworsteld met de weerstand. Intussen zijn we over de top geraakt en zitten we op een kantelmoment. Nu moeten we vasthouden en doorzetten. We moeten business en IT nog dichter bij elkaar brengen: samenwerken, samen beslissingen nemen en elkaar betrekken. Daarbij moeten we ons richten op een tevreden consument, dat is essentieel. Dan maakt die meer gebruik van onze producten, worden meer advertenties bekeken en is de adverteerder ook tevreden. Zo is de cirkel rond.”

Een van de grote uitdagingen is dat de hoeveelheid veranderingen nu veel groter is dan vroeger. “Wat we nu weten, geldt over drie maanden misschien al niet meer. Dat betekent dat we alert moeten blijven en dat het nog belangrijker is om flexibel te zijn.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi