Ronald Griffioen (37)
• Manager partnerships & sales domeinen
• Bij De Persgroep sinds 2007
• Houdt van fietsen en tennissen
• Woont met zijn vrouw in Oegstgeest

Na Ziggo zoeken ook Eurosport, KNVB en NOC*NSF samenwerking

“Wij stoppen liefde en aandacht in onze partnerships”

In de mediawereld zijn goede partnerships onontbeerlijk: er worden nieuwe lezers, kijkers of klanten aangetrokken en bestaande blijven langer. In Nederland pakt De Persgroep dat wel op een heel unieke manier aan. “Wij zijn de enige met een echte partnershipsafdeling”, stelt manager partnerships Ronald Griffioen. “Vaak draaien partnerships enkel rond exposure, maar is er verder geen meerwaarde of ondernemingschap. Wij gaan veel verder dan dat. Elke week zitten wij met onze partners rond de tafel om te kijken wat we voor hen kunnen betekenen en hoe we aan hun wensen kunnen voldoen. We stoppen echt liefde en aandacht in onze partnerships en gaan een relatie aan die niet op een tariefkaart staat!”

“Vorig jaar hebben wij onze videoambitie vorm gegeven. De redacties maakten wel nieuwsvideo’s, maar entertainmentvideo’s als prettig tijdverdrijf hadden we helemaal niet. Omdat het duur is die te maken, willen we tachtig procent door onze partners laten aanleveren. In totaal zijn we daarvoor meer dan 15 nieuwe partnerships aangegaan, met grote namen als Eurosport, Discovery Channels, sportorganisatie NOC*NSF, voetbalbond KNVB enzovoort. Zij maken mooiere en betere beelden dan wij, dus we zijn heel erg trots dat we die op onze sites mogen zetten.”

De doelstelling voor dit jaar is nog sterker te groeien en de bestaande partnerships duurzaam te maken. “De concurrenten kijken naar ons, dus we moeten ervoor zorgen dat we voor onze partners een toegevoegde waarde blijven. Voor mij is een partnership echt geslaagd als De Persgroep op een iconisch moment – zoals tijdens een kerstfeest – genoemd wordt als waardevolle partner. Daar gaan we voor!”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi