Sascha van Belzen (47)
• Lead project manager
• Bij De Persgroep sinds 2013
• Houdt van lekker eten, tuinieren, reizen, de media en technologie volgen
• Woont met man en drie kinderen (13, 11 en 8 jaar) in Amsterdam

“ICT slim inzetten doe je vooral door meer datagedreven te werken”

Als lead project manager is Sascha van Belzen verantwoordelijk voor alle grote IT-projecten binnen De Persgroep, zowel in Nederland als in België en in Denemarken. Voor haar is technologie de toekomst van het bedrijf. “We zien dat het mediagebruik verschuift naar digitaal, dus daar zit onze groeimogelijkheid. Het verlies in printinkomsten, wat betreft advertenties én lezersabonnementen, moeten we compenseren op digitaal vlak. Maar de grootste uitdaging voor ons in 2018 wordt de digitale transformatie combineren met het éénmaken van twee bedrijven op IT-vlak.”

“Het is een misvatting dat een nieuwe site of app automatisch groei betekent. Misschien is dat in het begin wel zo, maar je moet het ook nog duurzaam maken. Daarvoor moeten we nog meer datagedreven beslissingen nemen. Dat een nieuw systeem per definitie mensen bespaart of efficiënter doet werken, klopt ook niet. Eerst moet je onderzoeken waar de grootste waarde in het proces te halen valt. Wat wij nu in de eerste plaats proberen, is snelheid bieden om nieuwe producten in de markt te zetten. Vroeger deden we dat pas na afwerking. Nu werken we agile: we brengen het product zo snel mogelijk naar de klant en bouwen het dan verder uit afhankelijk van de behoeften van de gebruikers. Bovendien werken we meer crossfunctioneel. In een wereld waar technologie en media convergeren, klopt het niet om afdelingen apart te houden. Idealiter zitten redactie, marketing en sales samen in een team om de doelstellingen te behalen.”

Een voorbeeld van een nieuw digitaal product is de Digitale Editie waaraan hard wordt gewerkt. “Het wordt een heel visuele tabletversie van de Volkskrant, die de gebruikservaring van de printtitel moet evenaren. We kunnen de basis hergebruiken en de app per titel customizen, zodat we niet telkens van nul hoeven te beginnen.”

© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi
© 2017 - 2018 De Persgroep
Made with passion @Comfi